Patientinformation

Botox

Patientinformation

– denne skal læses inden forundersøgelsen.

 

Hvad er Botox?

”Botox” er den populære betegnelse for botulinum toxin A, som anvendes i både kosmetisk og medicinsk regi. Det er et registreret lægemiddel, som indeholder det aktive stof botulinum toxin A. Dette stof blokerer for sammentrækningen af musklerne, som derved slapper af. Når musklerne ikke kan trække sig sammen, vil de overfladiske rynker og linjer reduceres.

Botox påvirker ikke de omkringliggende muskler og virkningen er kun lokal i det behandlede område. Stoffet har været anvendt siden 1980´erne til kosmetiske behandlinger og er endvidere registreret til kosmetisk brug i over 100 lande. I USA er denne behandling den mest almindelige og hyppigst anvendte kosmetiske behandling.

Stoffet har desuden været anvendt i medicinsk regi til behandling af neurologiske lidelser med muskelspasmer i mange år.

Hvor kan man anvende Botox?

De primære behandlingsområder er bekymringsrynken mellem brynene, panden eller omkring øjnene. Man kan desuden behandle nedadvendte mundvige, rygerynker på overlæben, ”gummy smile”/tandkødssmil, til brynløft mm. Botox/Azzalure kan evt. kombineres med en fillerbehandling (Restylane), hvis rynkerne er meget dybe.

Hvor længe er holdbarheden af Botox?

Holdbarheden er typisk på 3-5 måneder. Holdbarheden bliver oftest længere efterhånden som man får gentaget behandlingen, idet musklen ikke aktiveres og den derfor svinder ind. Ønsker man at opnå optimal effekt, bør man påregne behandlinger 2-3 gange årligt. Effekten indtræder efter 2-3 dage og den optimale effekt ses efter 10-14 dage. Herefter tilbydes altid en kontroltid.

Du kan forvente en reduktion på 60-90 % af dine linjer/rynker.

Hvordan udføres behandlingen?

Der optages kliniske fotos før den første behandling. Huden afsprittes og med en meget tynd engangssprøjte injiceres botox/Azzalure i musklen lige under hudens overflade. Behandlingen tager 5-10 minutter, afhængigt af hvor mange områder, der skal behandles. Man kan umiddelbart efter behandlingen genoptage arbejde eller daglige gøremål. Der sættes altid 30 minutter af til en behandling, så der er god tid til grundig vejledning og til at finde den rette behandling til dig.

Er der forholdsregler efter behandlingen?

Efter behandling bør man undgå at massere eller gnide på det behandlede område. Effekten af botox indtræder efter 2-5 dage, og den fulde effekt ses efter 10 dage. Du tilbydes altid en tid til kontrol efter 14 dage, hvor der er mulighed for en touch-up.

Kan der opstå bivirkninger eller komplikationer efter behandlingen?

Botox er ganske uskadeligt i de mængder, det anvendes til kosmetiske behandlinger.

Uønskede bivirkninger er sjældne, men den mest almindelige bivirkning kan være let ømhed svarende til indstiksstedet eller en lille karsprængning. Enkelte oplever tunge øjenlåg eller væske omkring øjnene ved behandling af panden. I sjældne tilfælde svækkes de nærliggende muskler. Opleves dette, vil det aftage indenfor et par uger.

Influenzalignende symptomer og hovedpine er ligeledes beskrevet, men typisk ses dette kun det første døgn. De beskrevne bivirkninger forekommer hos mindre end 1 % og er kun midlertidige. Der er på verdensplan aldrig dokumenteret langsigtede komplikationer efter behandling med botulinum toxin A.

Hvem kan ikke behandles med botox?

– Gravide og ammende.

– Personer med visse neurologiske lidelser, som kan medføre muskelsvaghed.

– Personer med aktiv infektion i de ønskede behandlede områder.

Konsultation

Før behandling med botox skal du til en konsultation hos vores speciallæge, hvor du altid er velkommen til at tage en pårørende med. Her vil du få mundtlig information om de muligheder og den behandling, der er den rette for dig. Endvidere fremsendes dette skriftlige dokument, som skal læses. Herefter skal der jævnfør Sundhedsstyrelsen gå 2 dage, før du kan blive behandlet. Efter de 2 dages betænkningstid, kan der her gives skriftligt samtykke til behandlingen. Dette er kun den første gang, du skal behandles med botox. Efter behandlingen vil du få udleveret kontaktinfo, så du altid kan komme i kontakt med din behandler.

Se priser og yderligere info om supplerende behandlinger på hjemmesiden. Og husk du altid kan kontakte os for spørgsmål eller en gratis, uforpligtende konsultation.

Mærker vi benytter

Lad Aglaia Klinikken forkæle dig

- med spændende nyheder og eksklusive tilbud